Opleidingen

Duikteam Miramar Drenthe leidt beginnende duikers zelf op voor het 1* Brevet (Open Water), het 2* Brevet (Advance Open Water Diver) en 3* Brevet ( Divemaster) van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). De theorielessen worden gegeven op vrijdagavond van 19.30 tot 21.15 uur in ons clubgebouw Afterdive 2. Daarnaast worden er ook specialisaties gegeven zoals; IJsduiken, Droogpakduiken, Wrakduiken, Zoeken en Bergen, Fotografie. Deze opleidingen worden gegeven door onze eigen gecertificeerde Instructeurs, die volgens de CMAS/NOB methode zijn opgeleid.

De zwembadopleiding en de wekelijkse training zijn ook op vrijdagavond van 21.30 – 22.30 uur in zwembad De Bonte Wever in Assen.

Naast de conditietrainingen worden er ook regelmatig flessentraining en andere trainingen zoals netten trainingen en reddings-trainingen verzorgd.

Start opleidingen en trainingen
De Zwembadtrainingen starten half september en gaan wekelijks door tot eind maart.

De 1* Opleiding (Open Water) start in januari en gaat door tot juli of langer na gelang de cursist zijn vaardigheden voldoende beheerst. De cursist moet tijdens de opleiding minstens 14 jaar of ouder zijn. Van de cursist wordt verwacht dat hij vooraf voor de duiksport medisch is goed gekeurd en dat hij in het bezit is van een snorkeluitrusting.
Tijdens de opleiding zal hij/zij vóór april een duikpak, handschoenen, schoenen, buitenvinnen en loodgordel met lood hebben aangeschaft. Men kan gratis gebruik maken van een trimvest met ademautomaat en 10 liter duikfles. Het vullen van de duikfles mag onbeperkt en is gratis. Dit kan worden gedaan in ons clubgebouw door leden die hiervoor zijn opgeleid.

De 2* opleiding (Advanced Open Water) start in de maand september en gaat dan door tot de grote vakantie.

De 3* Opleiding (Dive Master) wordt bij voldoende belangstelling volgens afspraak gestart in overleg met de Instructeurs en cursisten.

De specialisaties worden ingepland naar belangstelling en in overleg met de betreffende Instructeurs.

Scroll naar boven